نقش اخلاق در تبلیغات و هدیه تبلیغاتی
مقوله اخلاق در تبلیغات و هدیه تبلیغاتی مقولهای بسیار قابل تامل و حساس است؛ چراکه تبلیغات و هدیه تبلیغاتی برای جذب مخاطب بیشتر و نتیجتا فروش بیشتر و کسب درآمد بیشتر به نحوی زیبا و مسحورکننده پا به عرصه دنیای بازاریابی گذاشت. شرکتهای تجاری با این فرض به سرمایهگذاری در تبلیغات میپردازند که فروش را افزایش میدهد و رسانه هم بهخاطر رشد اقتصادی خود به پذیرش تبلیغ میپردازد.
به همین دلیل است که حساسیت بحث اخلاق در تبلیغات و انتخاب هدیه تبلیغاتی را چند برابر میکند؛ چراکه هدف اول هرکدام از طرفینی که با این مقوله سروکار دارند، کسب سودهای مالی کلان است.
امروزه صنعت تبلیغات و هدیه تبلیغاتی بیش از اندازه اغراق شده عمل می کند و از حربههای زیادی برای سوددهی بیشتر استفاده میکند. به نظر میرسد که تبلیغکنندگان از اصول اخلاقی آگاهی درستی ندارند و روی مرز باریک اخلاق در تبلیغ و هدیه تبلیغاتی دچار لغزش میشوند.
نیت اصلی تبلیغ کنندگان و اهدا کنندگان هدیه تبلیغاتی افزایش فروش محصولات، جذب هرچه بیشتر مشتری و افزایش تقاضا برای محصول با ارائه یک تبلیغ که بهخوبی طراحی شده، اغراقآمیز و رنگارنگ است. آنها ادعا میکنند که محصول آنها بهترین، دارای کیفیت منحصربهفرد نسبت به رقبا، مقرون بهصرفهتر و سودمندتر است.
.jpg)
اما متاسفانه اغلب تبلیغات انجام شده در این زمینه ها دروغ و غیراخلاقی به نظر میرسند. نمونهای از این نوع تبلیغات، نمونهای است که میانوعدههای عصرانه را برای بچهها نشان میدهد، آنها از رنگهای مصنوعی و دل چسب استفاده میکنند تا محصول مورد نظر برای مصرف کنندگانی که در حال تماشای تبلیغات در تلویزیون هستند، براق و جذاب و چشمگیر به نظر برسند و آنها را به خرید محصول در لحظه ترغیب کنند.
اخلاق ارتباط مستقیمی با هدف و ماهیت تبلیغات و هدایای تبلیغاتی دارد. گاهی اوقات اغراق در نمایش برای اثبات فواید محصول ضروری است. برای مثال، آگهیای که یک دستمال ضدعفونیکننده را تبلیغ میکند، نشان میدهد که وقتی دختربچهها دستمال را در رودخانه میاندازند، دستمال آب رودخانه را تمیز و شفاف میکند. بنابراین، هدف از تبلیغات فقط آگاهی زنان درباره کیفیت محصول است. بدیهی است که هر زنی میداند که این امر عملاً نمیتواند اتفاق بیفتد؛ اما تبلیغ مقبولی است. این امر نشان نمیدهد که تبلیغ غیراخلاقی بوده است.
اخلاق نیز به آنچه اعتقاد داریم، بستگی دارد. اگر تبلیغ کنندگان پیامی را با این اعتقاد ایجاد کنند که مشتریان آن را درک کنند، آنها را به فکر کردن ترغیب کنند و سپس، به تبلیغات خود عمل کنند، این امر منجر به نتایج مثبتی خواهد شد و ممکن است تبلیغ به نظر غیراخلاقی نرسد. اما درعینحال، اگر تبلیغکنندگان معتقدند با نشان دادن هرگونه کار غیرعملی و غیرقابل توجیه مانند بشکن زدن، میتوانند خانه یا محل کار خود را کاملاً عوض کنند، یا فقط با خرید بلیت بختآزمایی شما را به یک میلیونر تبدیل کند، این کار غیراخلاقی است.
اخیراً، مقالاتی منتشر شده که میگویند تبلیغات و هدایای تبلیغاتی باید از سه اصل اخلاقی پیروی کند: حقیقت، مسئولیت اجتماعی و تأکید بر کرامت انسانی.
شرکتهای بزرگ تبلیغاتی هرگز دروغ نمیگویند؛ چراکه مجبورند نکات خود را به نهادهای مختلف تنظیمکننده تبلیغات ثابت کنند. حقیقت همیشه گفته میشود؛ اما نه بهطور کامل. بعضی اوقات بهتر است که کل حقیقت در تبلیغ نشان داده نشود؛ بلکه در بعضی مواقع حقیقت را بهتر نشان دهند.
با توجه به مطالبی که در بالا آورده شد ضرورت اخلاقیات را در تبلیغات و انتخاب هدیه تبلیغاتی دانستید از این رو برای داشتن یک تبلیغ اخلاقی و در عین حال سود ده می توانید از کارشناسان ایران گیفت کمک گرفته تا شما را در این امر یاری نمایند.